Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=6fcc7bd8f2b13238f7c700227b1400ec

   jaargang 9, nummer 3
 
       
   
Afgestudeerde coaches kunnen aan de slag!

Maandag 21 november zijn 9 deelnemers aan de Opleiding tot Collega Coach | Docent Coach afgestudeerd tot coach. In de 14maanden die de opleiding duurt zijn er verschillende thema's en theorieën aan bod gekomen, zoals het contextuele gedachtegoed, Gestalt, Transactionele Analyse, Systemisch werk. In deze maanden hebben de deelnemers mogen groeien in hun rol als coach en daarnaast in hun persoonlijke stukken. De opleiding is door de deelnemers afgesloten met het schrijven van een essay en het geven van een presentatie aan de andere deelnemers, hun familie en de opleiders. In deze presentatie hebben zij hun groei en ontwikkeling tijdens de opleiding hebben gedeeld.

Iedere deelnemer heeft de presentatie op zijn of haar eigen wijze vorm gegeven, met zijn of haar eigen creativiteit. Dit resulteerde in prachtige, energievolle, kleurrijke, creatieve, emotionele en verrassende presentaties.
Wij, de opleiders, zijn trots dat wij deze opleiding hebben mogen verzorgen en een stukje van de groei in beweging hebben mogen zetten.

Certificaatuitreiking

Na alle presentaties en een persoonlijk woordje van Sanne van Drenth en Herberd Prinsen (opleiders) en Allard Teune (trainer-acteur), kreeg iedereen onder luid applaus van de andere deelnemers hun cerificaat uitgereikt. Daarnaast nog een mooie roos en een kaartje met een persoonlijke tekst.  Vervolgens werd de dag feestelijk afgesloten met een hapje en een drankje.

Wij feliciteren Kees Bakema, Lous Bos, Sophie Vocks, Arie Koelemij, Vincent van Kuijck, Marleen van Hout, Linda van Galen, Marie Louise van den Boogaard en Inge Pouw van harte met hun certificaat.

Reactie over de opleiding tot coach

Arie Koelemij is één van de net afgestudeerde coach. Hieronder zijn reactie over de opleiding.

De opleiding 'docent coach|collega coach' is een intensieve opleiding van 14 maanden, in een niet te grote groep. Op de opleidingsdagen wordt een passende combinatie van theorie en oefeningen en reflectie of verdieping op de theorie aangeboden. Daarnaast zijn er een aantal praktijk opdrachten, die je met een paar medestudenten in eigen tijd uitvoert. De voorbereiding op de lesdagen is met name leeswerk. Een helder en leesbaar handboek, geschreven door de docenten, wordt bijgeleverd.

In de veiligheid van deze groep gebeurde veel! Er worden thema’s en onderwerpen behandeld die iedereen herkent, meemaakt of heeft ervaren in z'n privé- of werksituatie. Daardoor is de theorie direct toepasbaar, op mezelf en op medestudenten. Tijdens de opleiding heb ik ervaren waar persoonlijke pijnpunten en groeimogelijkheden liggen. Ik ervoer zo wat mijn toekomstige clienten mogelijk ook ervaren. En dat is belangrijk: ‘stel je eerst zelf de vraag en ervaar wat het met je doet en pas dan kun je hem aan je cliënt stellen'. 
Tijdens de opleiding komen verschillende methodieken en werkwijzen aan bod. Ik heb veel gereedschap meegekregen waaruit ik in de praktijk van coaching kan kiezen, afhankelijk van wie ik voor me heb. 
Ik zou adviseren om meteen te proberen ‘meters te maken’, ervaring op te doen, in coaching. Dat helpt erg bij het laten beklijven van de leerstof en bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen als coach. 
 
Voor meer reacties van deelnemers aan deze opleiding klik hier

Opleiding tot coach

Ben je nu ook geinteresseerd geraakt om opgeleid te worden tot coach klik hier voor meer informatie.
De nieuwe opleiding start op 13 februari 2017 en duurt 14 maanden.
De opleidingsdagen en supervisie middagen vinden plaats bij La Vie Utrecht.
Mocht u meer informatie willen bel of mail ons. 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen