Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=ae7bdbaaf4dafdc94b3ba3fb74a7a567

   jaargang 9, nummer 4
 
       
   
Ook Ondersteunend Onderwijzend Personeel wil scholing!

Op de meeste scholen is er voor docenten, mentoren, management, zorgcoördinatoren en directie vaak veel scholing, wat de omgang met de jongeren meestal ten goede komt. Binnen deze scholing is het samenwerken met elkaar en elkaar rechtstreeks aanspreken en feedback geven één van de belangrijkste speerpunten. Vaak wordt het ondersteund onderwijzend personeel (OOP) vergeten wanneer het gaat om dit soort trainingen, terwijl zij vaak het eerste aanspreekpunt zijn voor leerlingen, collega's, directie, ouders en bezoekers.

Hoe kan je er voor zorgen dat de servicegerichtheid vergroot wordt, dat de ondersteuners kunnen groeien in hun functie en het werkplezier toe neemt? Als school kan je een deel van het scholingsbudget ook benutten voor scholing voor de ondersteuners. 

Wij bieden voor deze doelgroep verschillende scholingen aan die we op maat voor de school of het samenwerkingsverband kunnen vormgeven. Denk aan;

  • Pubers van nu en hun (sociale)brein.
  • Communicatie met leerlingen, ouders en collega's vanzelfsprekend of...?
  • Hoe kan je servicegreichtheid vergroten?
  • Elkaar rechtstreeks aanspreken en feedback geven, hoe doe je dat?

Kijk voor meer thema's op onze website

Fijne feestdagen!

De kleur van 2017 is Greenery. De frisse geel-groene kleur van de natuur, van jong blad. Een kleur die doet denken aan de lente. 
De betekenis van groen!
We leven in een onrustige tijd met af en toe te veel stress. De kleur groen staat voor rust, hoop en verbinding met de natuur. Een kleur die verfrist, vernieuwd en revitaliseert.

De trainers en directie van HPC wenst jou en hen die jouw lief zijn fijne, liefdevolle en sprankelende kerstdagen, een rustig uiteinde en een verfrissend, vernieuwend en energievol begin van 2017. 

 

Voor u gelezen/bekeken

Het tienerbrein
Door Jelle Jolles

Daan van vijftien is slim en verstandig. Waarom doet hij dan soms van die domme dingen en lijkt hij zijn smartphone belangrijker te vinden dan zijn schoolwerk? Hoe komt het dat hij eerst minder goed presteert en later zijn achterstand omzet in een voorsprong?

Jelle Jolles beschouwt de tienertijd als een periode van kansen en mogelijkheden en ziet de tiener als 'werk in uitvoering'. Tieners kunnen vaak veel verder komen dan we denken. Niet alleen de hersenen, maar ook steun, sturing en inspiratie uit de omgeving zijn bepalend voor hun ontplooiing.

Het tienerbrein biedt neuropsychologische inzichten voor ouders, leraren en andere opvoedprofessionals om de tiener beter te begrijpen. Aan de orde komen het cognitief functioneren, het tienerbrein en de hersenfuncties, emoties, sociaal gedrag, de verschillen tussen jongens en meisjes, slaap, sport en meer.

Agenda trainingen open inschrijvingen voorjaar 2017
Opleiding voor zorgcoördinatoren 10 februari, 6 maart, 31 maart, 21 april, 15 mei en 12 juni 2017
Verdiepende module leerlingzorg 10 februari, 6 maart, 31 maart, 21 april, 15 mei en 12 juni 2017
Opleiding tot coach & docent-coach start 13 februari 2017
Opleiding tot sociale vaardigheids-, faalangst- en examenvreestrainer 6 februari, 14 februari, 7 maart, 17 maart, 29 maart en 20 april 2017
Als docent steviger voor de klas 6 februari, 21 februari en 14 maart 2017
Opleiding tot verliesbegeleider 21 & 22 maart met overnachting en 4 & 5 april 2017 met overnachting
Beter klassemanagement met de vijf rollen van de docent 9 maart 2017
Proeverij van aspecten uit de opleiding tot coach & docent-coach 23 maart 2017
Verbindend leidinggeven 10 april & 15 mei 2017
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat! 12 april 2017

 Deze trainingen en opleidingen kunnen wij ook op maat voor uw team, school of organisatie verzorgen. 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen