Wordt onderstaande nieuwsbrief niet correct weergegeven?
Bekijk de nieuwsbrief dan via deze link: http://www.sjoert.nl/newsletter/vl.php?letter=af8531eca3da17830c75173637df8eee

   jaargang 9, nummer 1
 
       
   
Nieuw schooljaar / Nieuwe website / Nieuwe ontwikkelingen

Nu alle scholen weer begonnen zijn, is het tijd voor nieuws. In de zomer hebben wij samen met Qabana een nieuwe website ontwikkeld. Neem snel een kijkje op www.hpc.nu!
Naast informatie over onze opleidingen en trainingen, kom je nieuwe scholingen, trainingen, opleidingen en nog veel meer tegen. Onze vernieuwde website is zo vorm gegeven dat je nog makkelijker en sneller vindt wat je zoekt.
Wij bedanken de medewerkers van Qabana voor hun input, meedenken en vormgeven.

We gaan er vanuit dat de start van het nieuwe schooljaar op alle scholen goed is verlopen.
Het zou mooi zijn als alle ideeën, gedachten en vernieuwingen snel op de werkvloer merkbaar worden om zo het onderwijs nog beter vorm te geven. Wij denken hierbij in ieder geval aan het nog meer motiveren en inspireren van leerlingen bij hun leer- en groeiproces. Daarnaast is het belangrijk om de individuele ontwikkeling als docent, mentor, teamleider, manager, oop-er, enzovoort, onder de loep te nemen en vervolgens keuzes te maken om deze ontwikkeling vorm te geven.

Ook dit schooljaar biedt HPC weer diverse mogelijkheden op het gebied van scholing, opleidingen, workshops, studiedagen, lezingen tijdens ouderavonden, individuele begeleiding en dergelijke. Deze maken we in overleg met de school/instelling op maat voor het team en organisatie. Je kunt je voor jouw ontwikkeling ook individueel inschrijven bij onze landelijke opleidingen/scholingen die in het midden van het land georganiseerd worden. Klik hier voor de verschillende mogelijkheden.
Verder is het ook mogelijk om naar aanleiding van jouw wensen een eigen traject op maat te ontwikkelen. Klik hier voor ons totale aanbod en om in contact met ons te komen.

Alle trainers en directie van HPC wensen jou en jouw school/organisatie een fantastische groei toe.

STEM op de beste trainingslocatie

Al meer dan 10 jaar is La Vie Utrecht dé trainingslocatie waar HPC zijn opleidingen, trainingen en scholingen met open inschrijvingen verzorgt. Voor vele deelnemers is La Vie een begrip voor gastvrijheid, servicegerichtheid, het geweldig heerlijk en divers uitgebreid lunchbuffet, waar met alle (dieet)wensen rekening wordt gehouden. Alles kan, niets is te gek!
Een prachtige locatie in hartje Utrecht op 7 minuten lopen van het CS met fraai en kleurrijk ingerichte zalen.

Dit jaar is La Vie Utrecht genomineerd als Beste Trainingslocatie 2016! 
Wij willen La Vie graag helpen om deze prijs in de wacht te slepen en willen jou dan ook vragen jouw stem uit te brengen, dit kun je doen door hier te klikken!

Wij hopen nog heel lang van deze locatie gebruikt te kunnen maken en wensen alle medewerkers van La Vie Utrecht succes. Zodra bekend is of La Vie Utrecht deze prijs heeft gewonnen laten we jou dit via onze nieuwsbrief weten.

Dag van de zorgcoördinator

Op 17 november 2016 vindt wederom de Dag van de Zorgcoördinator plaats. 
Dit keer in Fort Voordorp in Groenekan.
Het thema van deze keer is:

Regie..., bij wie?

Signaleren, registreren, organiseren, coachen, aansturen, communiceren, doorpakken, creëren; het zijn allemaal vaardigheden die we steeds opnieuw inzetten voor onze leerlingen of student. Terwijl wij zo hard werken en het goed proberen te regelen lijkt het soms of de leerling of student zelf niet in beweging komt. Herken je dat?

Zowel binnen als buiten het onderwijs is een ontwikkeling gaande waarbij steeds meer regie bij de leerling of student komt te liggen. Meer regie voor de leerling of student heeft gevolgen voor het dagelijkse werk van de zorgcoördinator. Maar hoe geef je dit handen en voeten?

  • Hoe zorg je er voor dat leerling of student eigenaar wordt van zijn ontwikkelsproces?
  • En is dat voor elke leerling of student mogelijk of wenselijk?
  • Hoe verhoudt dit zich ten opzichte van de zorgplicht?
  • Welke invloed heeft deze manier van werken op de zorgstructuur?
  • Wat is je rol als zorgcoördinator als het gaat om de regie?

Allemaal vragen waar op de Dag van de zorgcoördinator aandacht voor is.

Maria Bos-de Vos, trainer bij HPC en zorgcoördinator zal op deze dag een verdiepingsworkshop aanbieden.
Het thema van deze workshop is: 'De grondhouding van de zorgcoördinator'
Voor meer informatie en aanmelding voor deze workshop klik hier

We zien je graag op 7 november bij de Dag van de zorgcoördinator!!

Agenda trainingen open inschrijvingen najaar 2016
Proeverij van aspecten uit de opleiding
Collega Coach | Docent Coach
27 september 
Beter klassemanagement met de vijf rollen van de docent  29 september
Een effectief mentoruur verzorgen, zo doe je dat? 3 oktober
Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer 13 oktober, 2 november, 11 november, 18 november, 29 november en 7 december
Pesten is uit! 1 november en 24 november
Opleiding Collega Coach | Docent Coach start 7 november
Ontspannen presenteren met meer zelfvertrouwen 16 november en 13 december
Verdieping voor faalangst-, examenvrees- en sociale vaardigheidstrainers 17 november, 9 december en 14 december
Opleiding zorgcoördinator 25 november, 12 december 2016, 23 janauri, 10 februari, 6 maart en 31 maart 2016
Verdiepende module leerlingzorg 25 november, 12 december 2016, 23 janauri, 10 februari, 6 maart en 31 maart 2016

 

 

Opleiding tot Collega Coach | Docent Coach

Iedereen is weer met goede moed gestart aan het nieuwe schooljaar. Lessen voorbereid, kennis gemaakt met je mentorleerlingen, misschien al de eerste teamvergadering gehad. Het leven in het onderwijs is weer in volle gang. Toch kan het zijn dat je als docent met vragen zit die je graag nu al zou willen delen met een collega of loop je aan tegen een bepaalde klas of leerling. Hoe kan ik deze klas of leerling het beste begeleiden? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik het werk niet als een druk ga ervaren? Hoe kan ik de vijf rollen van een docent nog beter vorm geven in mijn lessen? Deze vragen en meer kunnen de start en het vervolg van je schooljaar erg belemmeren. Op zo'n moment zou het fijn zijn als je hier met een Collega Coach | Docent Coach over van gedachten kunt wisselen. Zodat je daarna met nieuwe inzichten, gedachten en tips weer verder kunt met het uitoefenen van je vak. De Collega Coach | Docent Coach is er natuurlijk ook voor het Onderwijs Ondersteunend Personeel, als zij minder lekker in hun vel zitten en/of tegen zaken aanlopen die hen meer dan bezig houden.

Op 7 november 2016 start de opleiding Collega Coach | Docent Coach. Tijdens deze opleiding worden je gereedschappen aangeboden om met passende interventies collega's te begeleiden. Waarbij een oordeelvrije en open attitude essentieel is. De opleiding bevat een breed spectrum aan direct toepasbare methodieken en vertalingen uit verschillende theorieën. Verder is er veel aandacht voor de rol als coach binnen het team/organisatie/school, de plek die de coach krijgt of inneemt, beroepsethiek en hoe dit vorm te geven.

De opleiding duurt 14 maanden en bestaat uit 13 contactdagen, 4 supervisiemiddagen en 10 uur meeloopstage. De opleiding wordt gegeven bij La Vie Utrecht.

Heb je belangstelling om je collega's te begeleiden in hun vak als docent of als OOP dan is deze opleiding geschikt voor jou!
Voor meer informatie over de opleiding, data, kosten en inschrijving klik hier.

Last Minute --> Opleiding tot sociale vaardigheids- en faalangsttrainer

Ga jij dit schooljaar een training verzorgen voor leerlingen of leerlingen individueel begeleiden op het gebied van sociale vaardigheden, faalangst en/of examenvrees en ben je nog geen gecertificeerde trainer of voel je je nog niet competent en vaardig genoeg, volg dan de opleiding tot gecertificeerd trainer/begeleider!

Tijdens de opleiding tot gecertificeerd sociale vaardigheids-, faalangst- en examenvreestrainer leer je hoe leerlingen te signaleren en diagnosticeren op sociaal onhandig gedrag en/of faalangst. En hoe je effectief verantwoord een training kan geven aan beide doelgroepen. Door de deelnemers worden verschillende oefeningen uit de beide trainingsprogramma's voor leerlingen geoefend. Tevens wordt er veel aandacht geschonken aan je eigen ervaring tijdens het doen van de oefeningen.
Deze opleiding start 13 oktober 2016 en bestaat uit 6 dagen.
Er zijn nog slechts twee plaatsen vrij! 

Voor meer informatie, data, kosten en inschrijving klik hier. 
      © 2015 HPC abonnement wijzigen